Kuchnia

Przekąski

Pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka

Składniki:

Opakowanie pomidorków koktajlowych (średniej wielkości i okrągłych)
puszka tuńczyka w oleju
2-3 czubate łyżki serka ricotta
sok z cytryny
rukola lub sałata
łyżka kaparów
sól, pieprz




Przygotowanie:

Pomidorki obciąć od spodu i wydrążyć. Ułożyć na talerzu do góry nogami, aby wypłynął z nich sok. W międzyczasie przygotować farsz - tuńczyka odsączyć, przełożyć do miseczki, skropić sokiem z cytryny, dodać połowę kaparów - zmiksować, następnie dodać ricottę i wszystko dokładnie wymieszać. Farsz nałożyć do szprycki i faszerowa nim pomidorki. Na telarzu ułożyć ricottę lub sałatę i na niej układać pomidorki.





Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation