Kuchnia

Herbatka i kawka

Kawa z kuchni pięciu przemian

W szklanym albo emaliowanym garnku zagotować ok. litra wody, zmniejszyć ogień

Dodać 4 łyżki kawy (może być kawa prawdziwa, może być zbożowa albo zmieszane ze sobą)

Gotować przez 2 minuty na małym ogniu

Dodać szczyptę cynamonu

Gotować przez 2 minuty na małym ogniu

Dodać szczyptę imbiru oraz 2 goździki

Gotować jeszcze kilka minut na małym ogniu – i już można pić

To będzie kawa w przemianie metalu, czyli ostra. Kieruje energię do góry i na zewnątrz, oczyszcza organizm.

Ale można też gotować dalej, wtedy kawa będzie miała inne działanie:

W szklanym albo emaliowanym garnku zagotować ok. litra wody, zmniejszyć ogień

Dodać 4 łyżki kawy (może być kawa prawdziwa, może być zbożowa albo zmieszane ze sobą)

Gotować przez 2 minuty na małym ogniu

Dodać szczyptę cynamonu

Gotować przez 2 minuty na małym ogniu

Dodać szczyptę imbiru oraz 2 goździki

Gotować przez 2 minuty na małym ogniu

Dodać mały kawałek pomarańczy, mandarynki albo truskawki

Gotować przez 2 minuty na małym ogniu

Dodać trochę gorącej wody

Gotować przez 2 minuty na małym ogniu

Dodać trochę miodu albo cukru trzcinowego, można też dodać jeszcze trochę cynamonu albo kilka rodzynek

Gotować jeszcze kilka minut – i kawa jest gotowa, tym razem w przemianie Ziemi, czyli rozprowadza energię równomiernie wszędzie, odżywia i balansuje.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation