Kuchnia

przepisy

Aksamitny sernik na zimno
Składniki

* 500g sera śmietankowego waniliowego w wiaderku
* 250ml słodkiej śmietany 18% z kartonika
* 1 gita śmietana w proszku śnieżka
* 3 galaretki w ulubionych smakach
* 2 płaskie łyżeczki żelatyny
* 3 łyżki cukru pudru
* dowolne owoce świeże z puszki lub mrożone
* 1 paczka okrągłych biszkoptów
sposób wykonania

2 galaretki rozpuścić w 250ml wody, żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody, rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do galaretek.
Do śmietany dodać śnieżkę i ubić.
Do serka dodać 3 łyżki cukru pudru i ucierać dolewając po trochu chłodną płynną galaretkę, a następnie dodawać po trochu ubitą śmietanę cały czas mieszając łyżką.
Masę wylać do tortownicy wyłożonej biszkoptami.
Na wierzchu ułożyć owoce i zalać lekko tężejącą galaretką przygotowana według przepisu na opakowaniu.
Odstawić do lodówki do stężenia na ok.3 godziny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation