Święta i uroczystości

wielkanoc

Jajka z szynką

Składniki

jajka 4 sztuki
szynka 5 plastrów
grzyby marynowane 1/2 małego słoiczka
ogórki konserwowe 4 sztuki
cebula 1/4 sztuki
majonez wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku

Smacznie i dekoracyjnie.
Etapy przygotowania

Jajka ugotować, przekroić na połowy. Szynkę pokroić, zwinąć w ślimaczki, grzybki osączyć z zalewy i drobno pokroić. Ogórki pokroić w drobną kostkę, cebulę obrać i drobno posiekać. Grzybki, ogórki i cebulę połączyć, dodać majonez i doprawić do smaku.

Jajka ułożyć na półmisku, polać przygotowanym sosem, ozdobić szynkowymi ślimaczkami. Można też wylać sos na półmisek, ułożyć na nim jajka i udekorować szynką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation