Kuchnia

Kulinarnie

Kanapeczki koktajlowe

300 g szynki lub polędwicy
1 opakowanie chleba pełnoziarnistego (najlepiej okrągłe kromki)
20 plasterków żółtego sera masło do posmarowania
pomidorki koktajlowe
ogórek
gałązki rozmarynu lub estragonu do dekoracji

Foremką wytnij krążki z sera i szynki lub polędwicy (oraz z chleba, jeśli nie jest okrągły). Krążek chleba posmaruj masłem, połóż plasterek wędliny i ser. Przykryj kolejnym krążkiem chleba,posmaruj masłem, połóż wędlinę i ser. Umyty i osuszony ogórek pokrój wzdłuż na cienkie plasterki, pomidorki koktajlowe pokrój na ćwiartki. Na kanapeczkach ułóż zwinięty w rulon plasterek ogórka, ćwiartkę pomidorka i gałązkę rozmarynu lub estragonu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation