Kuchnia

kulinarne

Jabłka w owsianej panierce

Składniki :

jabłko

ok. 1,5 szklanki płatków owsianych

1 jajko

szklanka mąki kukurydzianej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

pół szklanki wody gazowanej

3 łyżki miodu

łyżeczka cynamonu

łyżeczka imbiru

olej

Wykonanie :



Obieramy jabłko, kroimy na plastry – ok. 1 cm
Jajka, mąkę, proszek do pieczenia, wodę, miód, cynamon, imbir łączymy ze sobą
Mieszamy do momentu otrzymania jednolitej masy
Rozgrzewamy olej na patelni
Wysypujemy płatki owsiane na talerz/do miski
Plaster jabłka zamaczamy w cieście, następnie w płatkach owsianych
Jabłko w panierce kładziemy na patelni i smażymy z obu stron do momentu kiedy płatki owsiane będą złociste
Gotowe jabłko kładziemy na papierowym ręczniczku, aby wchłonęło nadmiar oleju
Otrzymane danie podajemy z miodem, konfiturą lub ulubionym dodatkiem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation