Kuchnia

Food

Kanapka śniadaniowa z boczkiem

Składniki:

2 kromki chleba tostowego
3 plasterki boczku
1 ugotowane na twardo jajko
1 liść sałaty lodowej
1 pomidor
trochę cebuli
plasterek żółtego sera
1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka masła

Sposób przygotowania:
Pokroić wszystkie składniki w plasterki : cebulkę, pomidora, jajko. Boczek smażymy na patelni a chleb przypiekamy w tosterze. Następnie wszystko układamy. Chleb smarujemy masłem, na jednej kanapce układam boczek, plasterek sera i jajko. Smarujemy jajko majonezem. Na drugiej kanapce układam liść sałaty, pomidora i cebulkę, sól i pieprz. Obie kromki chlebka składamy w jedną całość i kroimy na trójkąty. Smacznego!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation