Kuchnia

głównie słodkości

Blok czekoladowy
Na blaszkę 20x20 cm (zrobiłam z 2/3 porcji w keksówce)

I warstwa:

150 g białej czekolady

55 g masła

1 łyżka płynnego miodu

50 g ryżu preparowanego

II warstwa:

125 g czekolady deserowej ( u mnie gorzka 60%)

2 łyżki płynnego miodu

55 g masła

75 g ryżu preparowanego

Ryż (może być ilość na dwie warstwy łącznie) wrzucamy na suchą patelnię i na małym ogniu podgrzewamy, aż stanie się bardziej chrupiący. Ucząc się na moich błędach, uważamy, żeby nie przypalić. :)

Zaczynamy od pierwszej warstwy.

Topimy czekoladę, miód i masło w garniuszku w kąpieli wodnej. Gorącą masę mieszamy z ryżem i przekładamy do natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki.

Drugą warstwę robimy dokładnie tak samo i rozsmarowujemy na pierwszej.
Odstawiamy do zastygnięcia, najlepiej do lodówki, a następnie wyjmujemy z formy i kroimy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation