Kuchnia

Kulinaria

Zapiekanka z makaronu z zupek chińskich - MojeGotowanie.pl - Kuchnie świata - Włoska



Składniki

3 zupki chińskie(najlepiej o smaku pomidorowym)
200 gram dowolnej szynki
mały słoiczek przecieru pomidorowego
200 gram żółtego sera
1 cebula
bazylia,oregano
Vegeta
pieprz
olej do cebulki


Etapy przygotowania

1.Zrób zupki chińskie wg przepisu na opakowaniu(nie gnieć makaronu,pozostaw go w całości!)Odstaw dopoki makaron nie zrobi się miękki

2.SoS:obierz i pokrój cebulę w średnią kostkę.Zeszklij na oleju.Dodaj pokrojoną w kostkę szynkę.Chwilę smaż.Dodaj przecier pomidorowy.Jeśli sos jest zbyt gęsty dodaj trochę wody.Zagotuj.Dodaj zioła,Vegetę i pieprz.

3.Ser zetrzyj na tarce z grubymi oczkami.

4.Odcedź makaron.Przełóż go do żaroodpornego naczynia.Polej sosem i posyp żółtym serem.Ser posyp ziołami(ilość wg uznania).

5.Wstaw do nagrzanego piekarnika otemp200*C.Pieczdopóki sersięnie rozpuści.

ŻYCZYMY SMACZNEGO
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation