Kuchnia

Słodkości

Babeczki z borówkami

składniki na mnóstwo mini-babeczek(; lub 8 większych babeczek:

125 g masła miękkiego
100g drobnego cukru
1 żółtko
2 jajka
125g przesianej mąki tortowej
1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia
125 g borówek (ale Tatter twierdzi ,że inne owoce tez mogą być)
Kilka kropel dobrej esencji waniliowej (dałam łyżeczkę ekstraktu)
Miękkie masło utrzeć z cukrem do białości, potem dodawać po jednym jajku i za każdą razem dobrze ubić, do miski dodać przesiana mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać . Na końcu dodać jagody i esencje waniliowa i po delikatnym wymieszaniu nakładać do foremki muffinowej wyłożonej papilotkami lub do takich pojedynczych foremek silikonowych. Piec w 190 stopniach C ok. 20-25 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation