Kuchnia

Kuchnia

Kapuściany przekładaniec

Naleśniki ok 6 szt

ser mozzarella 1 kulka

nadzienie;
pół główki kapusty
pół papryki czerwonej
pół papryki żółtej
20 dkg kiełbasy (chudej)
2 łyżki oliwy
1 cebula
rozmaryn
przyprawa do bigosu
100 ml wody
pół łyżeczki czerwonej słodkiej papryki
pół łyżeczki kolorowego pieprzu


Kapustę pokroić w grubą kostkę i obgotować chwilę .. Odcedzić.
Paprykę cebulę i kiełbasę przysmażyć na oleju, dodać kapustę i przyprawy, wymieszać , podlać wodą i dusić ok 20 min.
Po tym czasie odkryć i od czasu do czasu mieszając odparować.

sos pomidorowy

1 puszka pomidorów w przecierze
oregano
majeranek
sól i pieprz
2 łyżeczki mąki kukurydzianej

Pomidory pokroić trochę w puszce.. wyłożyć do garnuszka dodać mąkę i przyprawy, zagotować.

Mozzarellę pokroić na plasterki połowę zostawić a połowę pokroić w kostkę i dodać do wystudzonej kapusty.
Naleśniki przekładać w naczyniu żaroodpornym kapustą, cienko smarując każdy sosem.
Na wierzchu posmarować sosem i ułożyć mozzarellę. Zapiec w piekarniku.

Podawać z sosem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation