Uroda

makeUp&nails

Jednogarnkowy kurczak w pomidorach


Składniki (4 porcje)

800 g pomidorów z puszki
400 g fileta z kurczaka
1 czerwona ostra papryczka
1 cebula
sól, pieprz
2 łyżki oleju
garść kolendry
posiekany koperek



Wykonanie

Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i przez kilka minut podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz plasterki papryczki. Następnie dodajemy pomidory wraz z zalewą, w sezonie możemy zastąpić pomidory z puszki świeżymi. Gotujemy wszystko kilka minut, w tym czasie oczyszczamy fileta z kurczaka i kroimy go w kawałki. Kurczaka przekładamy do pomidorów i gotujemy w nich do miękkości, czyli około 20 minut. Doprawiamy solą i pieprzem oraz listkami świeżej kolendry. Przed podaniem przybieramy koperkiem. Podajemy z ryżem. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation