Kuchnia

healhy eat fit or wege ..

Pasztet z brokuła

Składniki:
1 brokuł (500g)
ziemniaki (500g)
2 duże cebule (200g)
2 jajka (120g)
przyprawy







Przygotowanie:
Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy z przyprawami na lekko złoty kolor. Brokuły gotujemy i dzielimy na małe różyczki, ziemniaki gotujemy i trzemy na tarce o grubych oczkach lub zgniatamy widelcem. Wszystkie składniki mieszamy z roztrzepanym jajkiem i przyprawiamy. Blaszkę smarujemy odrobiną oleju i wysypujemy bułką tartą lub kaszą manną, nakładamy masę warzywną. Pieczemy w temperaturze 180st. ok. 30-40 minut, aż pasztet się przyrumieni. Z podanych proporcji wychodzi 12 porcji pasztetu.




Wartość energetyczna pasztetu z brokułami – 600kcal

Wartość energetyczna 1 porcji – 50kcal
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation