Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Serniczki. - SKŁADNIKI:

Na 4 kokilki :
200g twarozku homogenizowanego / u mnie Magerquark/
puszka brzoskwin w zalewie - 410g / po odsaczeniu ok 250g - 4-5 polowek /
1 jajko
1 czubata lyzka kaszy mannej
1 czubata lyzka cukru
2 lyzki masla
szczypta soli
maslo do wysmarowania kokilek
do posypania - cukier puder

Serniczki. - PRZYGOTOWANIE:

Brzoskwinie osaczyc z syropu i pokroic w kostke. Maslo rozpuscic . Nagrzac piekarnik do 200°. Oddzielic zoltko od bialka i ubic piane z dodatkiem szczypty soli. Zoltko wymieszac z twarozkiem dodajac cukier , kasze manna i przestudzone maslo. Na koncu dodac piane z bialka. Wysmarowac maslem kokilki i w kazda wlozyc pokrojone brzoskwinie. Przykryc owoce masa serowa i piec w piekarniku ok 30 min. Po upieczeniu - uchylic piekarnik i zostawic serniczki jeszcze pare minut. Posypac cukrem pudrem i podawac cieple. Zrobilam 4 na probe ale z pewnoscia nastepnym razem zwieksze ilosci skladnikow i wykorzystam wszystkie kokilki :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation