Kuchnia

Sałatki,surówki

Sałatka meksykańska - Przepis - Onet Gotowanie

Składniki
puszka kolorowej fasoli
1/2 puszki kukurydzy
4 plastry ananasa
po 1/2 papryki zielonej i czerwonej
cykoria
25 dag żółtego sera
czerwona cebula
sól, pieprz, oliwa, sok z cytryny

Etapy przygotowania
1
Fasolę i kukurydzę dokładnie osącz na sicie z zalewy. Papryki oczyść i pokrój w kostkę.


2
Cykorię obierz z wierzchnich liści, odetnij gorzki koniec (ok. 1/3 kolby), pokrój na piórka.


3
Żółty ser potnij na niewielkie kwadraty, tak samo plastry ananasa.


4
Składniki sałatki przełóż do salaterki, przypraw solą i pieprzem, polej oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation