Kuchnia

przekąski

Pesto z zielonego groszku z miętą, czosnkiem i oliwą z oliwek
Składniki:

700 g mrożonego zielonego groszku
6 łodyżek świeżej mięty, tylko listki
1 łyżka soku z cytryny
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
sól morska i świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:

Groszek rozmrażamy pod ciepłą, bieżącą wodą.
Czosnek i miętę mielimy bardzo drobno w robocie kuchennym.
Dodajemy rozmrożony groszek, sok z cytryny i oliwę, całość miksujemy. Groszek powinien być bardzo drobno posiekany, ale nie zmielony na pastę.
Próbujemy i doprawiamy do smaku solą morską i świeżo zmielonym pieprzem.
Serwujemy na grzankach z ciabaty lub bagietki albo ze świeżo ugotowanym makaronem (penne lub fusilli).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation