Kuchnia

Jedzonko

Sernik według Marty Gessler...

Składniki:
6 białek
6 żółtek
1 szklanka cukru pudru
1 cukier waniliowy
250 dag masła
0,9 kg sera twarogowego
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
cukier puder do posypania

Białka ubić, odstawić. Osobno ubić żółtka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać utarte na puch masło. Następnie dodawać ser zmielony trzy razy. Dodać stopniowo mąkę pszenną i ziemniaczaną. Na koniec masę połączyć z ubitymi białkami. Piec około godziny w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie nie wyjmować ciasta od razu, ale po wyłączeniu piekarnika studzić sernik pół godziny przy uchylonych drzwiczkach. Posypać cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation