Kuchnia

kuchnia

Składniki na biszkopt orzechowy:
3 jajka
6 łyżek cukru
15 dkg mielonych orzechów włoskich lub laskowych
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Składniki na biszkopt migdałowy:
4 białka
6 łyżek cukru
15 dkg mielonych migdałów
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Składniki na kokosową bezę:
4 białka
15 dkg cukru
15 dkg kokosu
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Składniki krem adwokatowy:
1,5 kostki masła
adwokat ok. 1,5 szklanki

Składniki krem czekoladowy:
2 tabliczki czekolady
pół szklanki śmietany 30 %

Biszkopt orzechowy:jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy proszek i bardzo delikatnie orzechy, pieczemy ok 15 min w 180 st.
Biszkopt migdałowy: białka ubijamy z cukrem na sztywną masę, dodajemy proszek i migdały, pieczemy ok 15 min

Beza kokosowa: ubijamy białka z cukrem na sztywną pianę, dodajemy proszek i kokos, pieczemy ok 15 min

Teraz ciasta studzimy i zabieramy się za robienie kremów

Adwokatowy: masło ubijamy na pianę i po trochu dodajemy adwokat, ostrożnie zeby masa sie nie zważyła

Krem czekoladowy: śmietanę podgrzewamy, dodajemy do niej czekoladę, studzimy

Teraz tort składamy:
1. biszkopt orzechowy
2. krem adwokatowy 2/3
3. beza kokosowa
4.krem czekoladowy
5. biszkopt migdałowy

http://lubie.gotowac.com/?p=29
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation