Kuchnia

Kulinaria

Jeśli masz pół godziny i kilka podstawowych składników możesz w mig przygotować przepyszną, lekką kolację na wiosenny wieczór.

Potrzebujesz: 600 g filetów z piersi kurczaka, 200 g makaronu muszelki, 2 szklanki pomidorków koktajlowych, 120 g mozzarelli pokrojonej w kostkę, 1/2 szklanki natki pietruszki, posiekanej, 1/4 szklanki parmezanu, 2 łyżki masła

Piersi z kurczaka oprósz solą i pieprzem. Rozgrzej patelnię grillową. Smaż kurczaka na złoty kolor, około 4 minut z obu stron. Pokrój w cienkie paski.

Makaron ugotuj al dente. Przed odcedzeniem makaronu odlej 1 szklankę wody z garnka. Makaron przełóż do garnka w którym się gotował. Dodaj kurczaka, pokrojone na pół pomidorki, mozzarellę, pietruszkę, parmezan i masło. Wymieszaj. Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodawaj po odrobinie wody spod makaronu. Podawaj z parmezanem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation