Kuchnia

Cibatio

Jagodowe babeczki

Składniki:
- szklanka jagód
- 4 łyżeczki żelatyny
- cukier ok 2 łyżek ( w zależności od kwaśności jagód )
- 200 g serka kremowego


Jagody utrzeć z cukrem, podzielić na dwie części. Do jednej części dodać ser, wymieszać. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody, przestudzić. Połowę żelatyny wymieszać z jagodami, a połowę z jagodami i serem.

Do foremek, ( ja użyłam formy na muffinki ) nakładać warstwami obydwie masy. Można mrozić masę, żeby zastygła przed nałożeniem kolejnej, aby warstwy były równiejsze, ( przyznaję mnie się nie chciało ).

Po zastygnięciu, aby łatwiej było wyciągnąć babeczki z formy można zanurzyć ją na chwilę w ciepłej wodzie ( oczywiście tak by nie zalać babeczek ).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation