Design

Design

http://ugotowane-z-pasja.blogspot.com/search/label/dietetycznie

Dietetyczne otrębowe biscotti z suszonymi figami
(ok. 20 ciasteczek)
1 szklanka mąki pełnoziarnistej
2 jajka
1/2 szklanki otrębów pszenych
ok. 4 suszonych fig
1 łyżeczka proszku do pieczenia
substancja słodząca

Jajka ubijamy na puszystą masę, dodajemy słodzidło, dalej miksujemy. Wsypujemy mąkę i proszek. Miksujemy na najwyższych obrotach. Wsypujemy otręby razem z posiekanymi figami i łączymy wszystko łyżką. Na koniec masę formujemy rękami w długi, wąski wałek i pieczemy około 25 minut w 180 stopniach na blasze. Wyjmujemy z pieca, studzimy i kroimy na cienkie paski. Jako, że tradycyjnie są to ciastka naprawdę twarde i wysuszone wkładamy ciasteczka już pokrojone jeszcze na 5-10 min do pieca przewracając je w międzyczasie. Można jednak z tego zrezygnować i ulitować się nad swoimi zębami ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation