Kuchnia

ZDROWE ŚNIADANIA

Muffiny z czereśniowe
Morela
Kefir

Muffiny czereśniowe

Składniki na 12 sztuk:
1 ½ szklanki mąki
½ szklanki cukru
½ szklanki płatków owsianych
1 łyżka proszku do pieczenia
2 jajka
½ szklanki maślanki
6 łyżek oleju
2 szklanki czereśni
3 łyżeczki płatków migdałowych

Czereśnie umyj i pokrój na połówki i usuń petki. Mąkę, płatki owsiane, cukier i proszek do pieczenia wymieszaj. W osobnej misce połącz jajko z maślanką i olejem, następnie dodaj czereśnie. Suche składniki wsyp do mokrych i szybko wymieszaj, tak aby składniki się połączyły. Gotowe ciasto nałóż do papilotek i włóż je do formy na muffiny. Posyp je z wierzchu płatkami migdałowymi. Piecz w temperaturze 200°C około 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation