Kuchnia

Kuchnia

Składniki na 4 małe desery:
400 g serka homogenizowanego waniliowego
2 łyżki kakao
1 łyżka żelatyny
1/3 szklanki wrzątku
1/3 szklanki mleka
1 duży banan

Żelatynę rozpuścić we wrzątku, wymieszać i odstawić do lekkiego wystudzenia.

Serek homogenizowany (musi być w temperaturze pokojowej) połączyć z żelatyną, mlekiem i podzielić go na 2 równe części.

Jedną część połączyć z kakao i włożyć naczyń, w których podamy deser i ustawić pod skosem opierając naczynia o talerz i włożyć do stężenia do lodówki na około 20 minut.

Po tym czasie banana pokroić w kostkę i ułożyć na ciemnej masie do naczynek i zalać do końca pozostałą częścią serka.

Włożyć do lodówki na kolejne 20 - 25 minut i deser gotowy.

Udekorować kakao.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation