Kuchnia

słodkości

Ciasto zachód słońca

6 łyżek oleju
2 łyżeczki kakao
1 masło (20 dag)
6 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 i ½ szklanki cukru
2 szklanki mąki
¾ szklanki maku suchego
Utrzeć masło, żółtka i cukier , po czym dodać mąkę, olej, proszek do pieczenia, wymieszać.
Z białek ubić sztywną pianę, wmieszać ją do ciasta.
Podzielić ciasto na trzy części; do jednej dodać mak, do drugiej kakao, trzecią pozostawić bez niczego, żółtą.
Do nasmarowanej długiej keksówki (najlepiej zaokrąglonej) wyłożyć na dno ciasto ciemne, po bokach rozłożyć ciasto z makiem, w środku ciasto żółte.
Piec w temp. 180 st. C ok. 40-50 minut, aż włożony patyczek będzie suchy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation