Kuchnia

Kulinaria

Gorąca czekolada z piankami
Składniki na 5-6 porcji:
750ml mleka
2 łyżki kakao
1/4 łyżeczki aromatu waniliowego
80-100g pianek, użyłam pianek „Chamallows flowers” firmy Haribo
100g połamanej gorzkiej czekolady
cukier (według własnego gustu, ale uważam, że czekolada od pianek jest wystarczająco słodka)
do ozdoby:
pianki
1. Do garnka wlać trochę wody, aby tylko przykryła dno, zagotować.

2. Wlać mleko i doprowadzić do wrzenia.

3. Wsypać kakao i gotować przez 2-3 minuty, mieszając, aby kakao się nie przypaliło.

4. Zdjąć z ognia, dodać połamaną czekoladę i pianki, mieszać, aż wszystkie składniki się roztopią.

5. Czekoladę od razu przelać do szklaneczek i udekorować piankami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation