Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

BROWNIE CUKINIOWE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ
1 jajko
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
1 szklanka cukru
1/4 szklanki oleju roślinnego (szklanka ma 220ml)
1 szklanka mąki pszennej lub owsianej
1/4 szklanki proszku gorzkiego kakao
1 i 1/2 łyżeczki sody
1/4 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki cynamonu
2 szklanki startej na drobnych oczkach cukinii (razem ze skórką)
1/2 szklanki orzechów włoskich lub migdałów
1 szklanka posiekanej białej czekolady

Piekarnik rozgrzać do 180°C, kwadratową formę lekko nasmarować olejem.
Połączyć jajko, olej, cukier i wanilię. Dodać suche składniki (mąka, kakao, soda, sól i cynamon) i wymieszać aż do połączenia. Dorzucić cukinię, czekoladę i orzechy.
Wlać ciasto do formy i piec ok. 30-45 minut. Nie będzie ono suche, tylko jak to brownie, wilgotne w środku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation