Kuchnia

smaki

oczytałam sobie ostatnio etykietki wszystkich płatków i musli, które wcina moje dziecko i Michał. Cóż wnioski nie były optymistyczne. Choćby nie wiem jak były fit, w głównej mierze składają się z najmniej wartościowych płatków kukurydzianych i cukru. Skłoniło mnie to do zrobienia własnej granoli. Czemu nie robiłam tego wcześniej?! Nie wiem, ale na pewno będę ją teraz robić zawsze :)
Granola

250g płatków owsianych
1 szklanka wiórków kokosowych
1 szklanka wymieszanych pestek dyni i słonecznika
pół szklanki suszonej żurawiny
2 łyżki esencji waniliowej
3 łyżki miodu
3 łyżki oliwy
Wszystko razem wymieszać. Rozłożyć równomiernie na blasze i do piekarnika, Temperatura 160 stopni na 30 minut. Następnie wyjąć, rozkruszyć i przechowywać w hermetycznym pojemniku
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation