Kuchnia

Mięso

Kurczak z pieca z jesiennymi warzywami - Kobieta w INTERIA.PL
Ok 700 g dyni
1 por
2 łodygi selera naciowego
2-3 czerwone cebule
600 g ziemniaków
1 kurczak (podzielony na 6-7 części)
100 ml oleju
Sól
1-2 łyżeczki słodkiej papryki
5-6 gałązek tymianku

Przygotowanie:

Dynię, pora, selera i ziemniaki pokroić na wygodne do jedzenia kawałki. Cebulę pokroić w krążki.

Olej zmieszać z 2 łyżeczkami soli i papryką. Połową marynaty natrzeć kurczaka - resztą warzywa. Odstawić na 30 minut.

Mięso i warzywa umieścić na blasze piekarnika i piec 45 min. W 200 st. C. Podawać udekorowane tymiankiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation