Kuchnia

kuchnia

Krążki Cebulowe

Składniki:

-2 duże cebule
-2 jajka
-mąka
-bułka tarta (najlepiej domowa)
-odrobina mleka
-sól, świeżo zmielony pieprz
-olej do smażenia

Przepis:
Cebulę obieramy, kroimy na plastry o grubości ok. 5 mm. Każdy plaster rozdzielamy na pojedyncze okręgi. W miseczce roztrzepujemy jajka z odrobiną mleka (ok. 2 łyżki), dodajemy szczyptę soli i pieprzu. W osobej misceczce wysypujemy mąkę, którą również solimy (dosyć mocno - ok. 1/2 łyżeczki) i dodajemy pieprzu. Pojedyncze krążki obtaczamy w mące, jajku i na koniec bułce tartej. Krążki smażymy w rozgrzanym oleju. Warto na spróbowanie usmażyć jednego, aby wiedzieć, czy dodać więcej soli i pieprzu czy też nie. Smażymy z obu stron, aż będą rumiane
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation