Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

cream-cheese brownie

Składniki:
2 jajka, 125g gorzkiej czekolady,
125g masła,
150g brązowego cukru,
laska wanilii,
75g mąki pszennej,
szczypta soli,
200g serka śmietankowego np. Philadelphia.
Przygotowanie

Czekoladę połamać na kawałki, stopić wraz z masłem i ostudzić. Całe jajka ubić z cukrem dodać nasiona wanilii. Dodać przestudzoną masę czekoladową, dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli. Połączyć z czekoladą masą. Serek śmietankowy pociąć w bardzo cienkie kawałki. Formę w kształcie serca natłuścić i oprószyć bułką tartą. Wylać połowę czekoladowego ciasta. Rozłożyć pokrojony serek, zalać resztą ciasta, dokładnie rozsmarować i wyrównać wierzch. Piec ok. 20min w temp. 180st. Ostudzić, przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation