Kuchnia

Sałatki

Sałatka z szynką i selerem | Apetyt na Ogród

Składniki:

słoiczek selera konserwowego
plastry ananasa z 1/2 puszki
ok. 150 – 200 g szynki konserwowej
puszka kukurydzy
jabłko
2 – 3 jajka
2 – 3 łyżki majonezu
1 łyżka śmietany
sól, pieprz
ewentualnie 2 łyżki pokrojonego w półplasterki pora (jasną część)
Selera i kukurydzę odsącz na sicie.

Jajka ugotowane na twardo, plastry ananasa oraz obrane ze skórki jabłko pokrój w niedużą kosteczkę.
Szynkę zaś w 2 -3 cm paseczki.

Wszystkie składniki sałatki wymieszaj z majonezem. Dodaj śmietanę, posól i popieprz do smaku.

Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation