Biżuteria

Biżuteria, atelier, biżuteria

Schab à la szynka Parmeńska

http://smakowitykasek.blogspot.com/2012/05/schab-la-szynka-parmenska-czego.html

Czego potrzebujemy:

• 1 kg schabu bądź polędwicy
• sól (ok 100g), kolendra (ok 100g)
• czosnek ( świeży wyciśnięty lub granulowany)
• inne zioła według uznania

Jak to zrobić:

Umyć i oczyścić mięso. Wymieszać sól z kolendrą w małym pojemniku - przyprawy powinny starczyć na cały czas suszenia.
Obtoczyć mięso w przyprawach i włożyć do plastikowego lub szklanego pojemnika włożyć do lodówki.
Obtaczanie powtarzać rano i wieczorem przez ok 4 dni - każdorazowo wylewając zbierającą się wodę.
Po ok 4 dniach wyciągamy mięso z lodówki i wieszamy w przewiewnym miejscu - suszymy ok 10 - 14dni.
Po tym okresie wkładamy mięso do lodówki na ok 4 dni - i szynka nadaje się do jedzenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation