Kuchnia

miesko

Steki z karkówki z musztardą
składniki:

karkówka - 500 gramów
Naturalna Przyprawa do mięs Knorr - 1 opakowanie
natka pietruszki - 0.5 pęczka
musztarda d'jon - 3 łyżki

musztarda francuska - 2 łyżki
miód - 1 łyżka
sos sojowy - 2 łyżki
olej - 4 łyżki

sposób przygotowania:

Karkówkę potnij na grube plastry ok. 2cm każdy.
W misce wymieszaj marynatę. Połącz olej z posiekaną natką, sosem sojowym, musztardą, miodem oraz Przyprawą Knorr.
Do marynaty włóż steki z karkówki i dokładnie nasmaruj mięso. Pozostaw na co najmniej 2h.
Steki grilluj na niezbyt mocno rozgrzanym grillu przez ok. 6-8 minut z każdej strony. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation