Kuchnia

kawusia, czekolada, kremy

Kawa kokosowa

Kawa kokosowa smakuje niesamowicie.
Wiele osób niepotrzebnie morduje się z kokosem, podczas gdy dostanie się tak do wody jak i do miąższy nie wymaga wcale wysiłku.
W świeżym kokosie jest woda kokosowa. By dostać się do niej musimy zrobić dziurkę w jednym z trzech wgłębień, które znajdują się na szczycie orzecha. Nożem lub szpikulcem. Postarajcie się zrobić małe dziurki w pozostałych dwóch, ale łatwo zrobi się tylko w jednym.
Przez dziurki wylejcie wodę kokosową. Nie będzie leciała zbyt żwawo, więc możecie wstawić orzecha do szklanki i zająć się czymś innym lub po prostu ręcznie wychlapać. Wodę kokosową po prostu dolejcie kawy przyrządzonej w ulubiony sposób. W moim kokosie było pół szklanki, akurat, by przyprawić dwie kawy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation