Kuchnia

SAŁATKI, SURÓWKI ITP.

Sałatka pieczarkowa



Składniki

1/2 kg pieczarek
4 jajka
1-2 jabłka typu reneta
puszka groszku
1 por
2-3 ogórki kiszone lub korniszony
1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego
sól, pieprz
mały majonez
2 łyżki gęstego naturalnego jogurtu

Wykonanie

Pieczarki umyć i gotować 10 minut w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego. Po ugotowaniu osączyć i pokroić w plasterki. Pora pokroić, lekko posolić i po kilku minutach odcisnąć nadmiar soku. Jajka ugotować na twardo, a następnie pokroić w kostkę. Jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ogórki pokroić w kostkę. Całość połączyć majonezem, doprawić do smaku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation