Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

pyszne krewetki
składniki:
- 3/4 szklanki kaszy instant
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- 1/4 szklanki tartego parmezanu
- 3 łyżki masła
- 1 i 1/4 kg średnich krewetek
- 2 duże ząbki czosnku
- szczypta mielonego pieprzu cayenne
- sok z 1/2 cytryny
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
przygotowanie:
3 szklanki wody zagotować w rondelku, ugotować kaszę, dodając 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. wymieszać z parmezanem i z 1 łyżką masła. zdjąć z ognia i doprawić solą i pieprzem. posypać krewetki solą i pieprzem. rozpuścić 2 łyżki masła w dużej patelni na średnim ogniu. wrzucić krewetki, czosnek i cayenne i gotować, podrzucając, aż krewetki będą różowe (3 do 4 minut). zdjąć z ognia, dodać 2 łyżki wody, sok z cytryny i natkę pietruszki, wymieszać krewetki z sosem, doprawić solą i pieprzem. wyłożyć kaszę na płaskie talerze, polać krewetkami z sosem. podawać z cytryną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation