Kuchnia

MOJA KOLEKCJA KULINARNA

Zupa krem z kurek

- składniki:

porcja rosołowa - 500 gramów
Rosół z kury Knorr - 2 sztuki
świeże kurki - 200 gramów
średniej wielkości ziemniaki - 4 sztuki
pietruszka - 1 sztuka
cebula - 1 sztuka
seler - 1/2 sztuki
ciemne piwo - 100 mililitrów
majeranek - 1 łyżka
ziele angielskie - 4 ziarna
ziarna czarnego pieprzu
śmietana 22% - 1/2 szklanki
pęczek szczypioru - 1 sztuka

Ugotuj bulion z porcji rosołowej, przypraw oraz warzyw. Następnie odcedź go.
Obierz ziemniaki, pokrój je w kostkę i dodaj do odcedzonego bulionu.
Umyj kurki, po czym dodaj je do wywaru, wraz kostkami Rosołu z kury Knorr oraz majerankiem. Gotuj całość do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie
.Dolej do zupy piwo oraz śmietanę i mocno ją podgrzej. Podawaj porcje zupy na talerzach, udekorowane siekanym szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation