Kuchnia

kulinarnie

WŁOSKA TORTILLA

Składniki na 4 osoby:

-gotowe tortille (2 placki)
-sos pomidorowy
-prosciutto lub też zamiennie boczek wędzony
-250g mozzarelli w zalewie
-świeża rukola, bazylia, i inne zioła

Przygotowywanie:

Mozzarelle kroimy w plastry i odkładamy na bok. Sosem pomidorowym smarujemy tortille, układamy prosciutto lub boczek, na to kładziemy mozzarellę dodajmy sporą garść zielonych ziół. Następnie zwijamy dość ciasno tortillę, przekrawamy na pół i podajemy.

Idealnym sposobem zawinięcia placka tak, by nic ze środka nie wypadło, jest lekie zawinięcie do środka boków tortilli a następnie dokładne zwijanie placka od siebie. Powstanie cos na kształt krokieta, sajgonki czy też gołąbka. Wtedy przekrawamy na pół pod skosem i otrzymujemy dwie pięknie zawinięte włoskie tortille.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation