Kuchnia

BEZGLUTEN

NALEŚNIKI GRYCZANE Z QUINOA, bezglutenowe :)
Składniki (na ok 10 cieniutkich placków):
mleko ryżowe (3/4 szklanki)
mąka gryczana (ok. 5 sporych łyżek)
mąka z quinoa (ok. 5 sporych łyżek)
skrobia kukurydziana (ok. 2 łyżek)
jajko (opcjonalnie)
oliwa (dowolna, zdrowa, nie z oliwek(!) ok. 2 łyżek)
masło klarowane lub inny zdrowy tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Wymieszaj wszystkie składniki za pomocą blendera. Ciasto powinno być niezbyt gęste jednak o takiej konsystencji by swobodnie rozlewało się na patelni.
Pierwszy placek usmaż na patelni wysmarowanej masłem. Kolejne możesz smażyć już bez tłuszczu (olej jest wewnątrz ciasta).
Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation