Kuchnia

kuchnia

BARBIE PEARL

- 75 g mrożonych malin,
- 3 łyżki soku z cytryny,
- łyżka czerwonego cukru,
- 2 cl Grenadine,
- 3 cl wódki,
- 30 g bitej śmietany,
- 75 g mleka,
- 4 łyżki kruszonego lodu,
- kilka kropli Grenadine do dekoracji

Maliny zagotować w garnku, przetrzeć przez sito i odstawić do ostygnięcia. Na jeden talerzyk nasypać cukier, na drugi wlać 2 łyżki soku z cytryny. Brzeg szklanki najpierw zwilżyć w soku z cytryny, następnie zanurzyć w cukrze, odstawić aby przeschło. Puree malinowe, Grenadine, wódkę, śmietanę, łyżkę soku cytrynowego i mleko umieścić razem z lodem w shakerze i mocno wstrząsnąć. Koktajl wlać przez sitko do przygotowanej szklaneczki. Skropić kilkoma kroplami Grenadine i podawać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation