Kuchnia

Muffinki !!!

Muffiny orzechowe imocno czekoladowe.

2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
3 jaja
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,7 szklanki mleka
0,5 szklanki soku bananowego
0,5 czekolady
3 łyżki orzechów laskowych posiekanych
1 łyżeczka kakao
5 dag margaryn

Mieszamy ze sobą w miseczce mąkę, cukier, proszek do pieczenia, posiekane orzechy laskowe i kakao. W drugiej miseczce mieszamy ze sobą mleko, sok bananowy, jajka, rozpuszczoną i posiekaną margarynę. Sypkie składniki mieszamy z mokrymi. Po wymieszaniu dodajemy pokruszoną czekoladę. Ciasto przekładamy do formy na muffiny wyłożoną papilotkami. Pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation