Kuchnia

Kulinaria

kładniki: (4 porcje)
150 g suszonych moreli
2 średnie obrane pomarańcze
50 g jogurtu naturalnego
1 łyżka syropu z agawy* (opcjonalnie – w zależności od tego jak słodkie są owoce)
2 łyżki likieru pomarańczowego (wersja dla dorosłych)
1 łyżka płatków migdałowych
Wykonanie:
Migdały uprażyć na suchej patelni, na średnim ogniu. (U mnie trwa to 5-7 minut, palnik 6-7 w 9-stopniowej skali.)

Do miksera włożyć morele, pomarańcze oraz jogurt i zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku likierem pomarańczowym oraz syropem z agawy.** Przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki.

Przed podaniem każdą porcję posypać uprażonymi płatkami migdałowymi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation