Święta i uroczystości

WIELKANOC PRZEPISY

Pianka w wafelku

Bardzo proste ciasto,
które nie wymaga pieczenia.
W środku wafelka puszysta
pianka i galaretka.
Niestety ciasto ma pewną wadę.
Gdy postoi w lodówce wafle robią się
miękkie i ciężko się kroją ale u nas
najmłodsi byli nim zachwyceni:))

Składniki na
blaszkę 24x40cm:
3-4 wafle
1/2 L śmietany 30% lub
1 puszka mleka skondensowanego
niesłodzonego (411g)
3 galaretki (różne kolory)
4 łyżki cukru pudru

Śmietanę (mleko) podzielić na pół.
Pierwszą galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody.
Odstawić aż ostygnie i zacznie lekko tężeć.
Pierwszą część śmietany (mleka) ubić.
Dodać 2 łyżki cukru pudru.
Wlać przygotowaną galaretkę.
Wafel ułożyć na dnie blaszki (trzeba dopasować).
Wylać przygotowana piankę .
Schłodzić w lodówce.
Drugą galaretkę rozpuścić w 1 3/4 szklanki wody.
Gdy zacznie tężeć wylać na pierwszą warstwę.
Z trzecią galaretką postąpić tak
samo jak z pierwszą.
Na wierzch położyć wafle (znów trzeba dopasować).
Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation