Kuchnia

ciasto

Nutella Chleb pleciony
½ łyżeczki drożdży
1 szklanka ciepłej wody
2 ½ szklanki mąki
1 łyżeczka soli
1 łyżka cukru
½ szklanki Nutella
Kukurydziana na odkurzanie
1 jajko, bici z łyżką wody, aby użyć jako jajkiem
W małej misce rozpuścić drożdże w ¼ szklanki wody. Odstawić na 10 minut, aby włączyć.

Tymczasem połączenie mąki, soli i cukru w ​​misce mieszalnika stand. Po dodać drożdże i pozostałą wodę, wymieszać na niski z przywiązania do zagniatania ciasta. Skręć prędkości do średniej i zagnieść ciasto przez około 7 minut.

Umieścić ciasto w lekko naoliwionej misce. Przykryj miskę luźno folią, a następnie ustawić w ciepłym miejscu. Ciasto jest gotowe, gdy podwoi objętość - około godziny.
Na lekko posypanej mąką powierzchni, rolki ciasta do wytworzenia prostokąt, mniej więcej 12 x 15 ". Rozprzestrzenianie Nutella w równomierną warstwą na powierzchni, pozostawiając granicy pół cala ciasta. (Uważam, że warto ogrzewać Nutella w kuchence mikrofalowej miski na około 30 sekund. To sprawia, że ​​rozprzestrzenia się o wiele łatwiejsze.) Rzuć szczelnie i miejsce na / krzemu wysadzanej blachy do pieczenia pokryte pergamin co zostało posypane mąką kukurydzianą. Pokroić ciasto na środku nożem, pozostawiając jeden koniec nienaruszone. Twist kończy overtop siebie, upewniając się, aby włączyć cięcia stronę ku górze. Przykryj ciasto luźno folią i odstawić 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation