Kuchnia

Pycha!

ciastka z mms'ami
(34 ciastka)

2 szklanki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
12 łyżeczek rozpuszczonego i ostudzonego masła
1,5 szkl cukru
1 jajo + 1 białko
1/2 łyżeczki soli
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
1 szkl m&m`s

Nastaw piekarnik na 170°C.
Mąkę i proszek do pieczenia połącz w misce i odstaw na bok.
W oddzielnej misce zmiksuj rozpuszczone masło i cukier. Dodaj jajko i białko, sól oraz ekstrakt z wanilii i dokładnie wymieszaj. Stopniowo dodawaj mąkę, cały czas mieszając. Na koniec wsyp m&m`sy, zostawiając trochę cukierków na dekorację.
Lepienie: na 1 ciastko przypada 2 łyżeczki masy. Kulki ciasta wykładaj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w paro cm odstępach. Wierzch i boki każdej kulki dekoruj m&m`sami. Blachę wstaw na 5 min do zamrażarki lub do lodówki na 10 min.
Piecz ciastka przez ok. 8-12 minut aż ciastka urosną i nabiorą złocistego koloru. Środek powinien wciąż być miękki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation