Kuchnia

Coś na ząb

Pogryzając przed telewizorem

Składniki:

6 jajek ugotowanych na twardo
6 dużych plastrów łososia
2 cykorie
12 zielonych oliwek
1/2 marynowanego strąka papryki
1 łyżka posiekanego szczypiorku
4 łyżki majonezu
2 łyżki naturalnego jogurtu
kilka gałązek koperku
estragon, tymianek, sól, pieprz

Jajka obierz i przekrój wzdłuż na pół. Liście cykorii umyj i osusz. 12 liści cienko posmaruj majonezem, na każdym połóż połówkę jajka. W żółtka lekko wciśnij po oliwce. Plastry łososia przekrój na pół i owiń nimi częściowo jajka (tak, by ich nie zakryć). Resztę majonezu wymieszaj z jogurtem, dopraw ziołami, solą i pieprzem. Na łososiu połóż po łyżce sosu i małej gałązce koperku. Paprykę pokrój w drobną kostkę, wymieszaj ze szczypiorkiem, posyp połówki jajek, udekoruj pozostałymi listkami cykorii.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation