Inne

SOSY ...DIPY

Salsa pomidorowa - łagodna


Salsa, to nic innego jak sos ze zmiksowanych lub drobno pokrojonych warzyw lub owoców. Ta dzisiejsza, to wersja łagodnej pomidorowej salsy dla każdego. Nadaję się do mięs, nachos, tortilli, ryb itd. Jest cudownie świeża, pełna smaku i aromatu kolendry, kminku i cytryny.



Składniki;

puszka pomidorów krojonych dobrej jakości lub 500 g świeżych
jedna mała cebula
sól, pieprz
jedna płaska łyżeczka kminku
skórka starta z 1/4 cytryny
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka cukru trzcinowego
duża garść kolendry



Wykonanie;

Pomidory, jeśli świeże, umyć, sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na drobną kostkę. Jeśli z puszki, to po prostu przełożyć do miski. Cebulę pokroić bardzo drobno, dodać cukier, sól, pieprz, sok i skórkę z cytryny, kminek i posiekaną kolendrę. Wymieszać i gotowe. Salsę warto przygotować przynajmniej godzinę przed podaniem aby przeszła smakami. Podawać schłodzoną!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation