Kuchnia

DESERY

KREM MIGDAŁOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ czyli NEGATYW NUTELLI :)

150 g migdałów ze skórką
100 ml śmietany 30%
120 g białej czekolady
szczypta soli
ewent. miód do dosłodzenia masy

Migdały podpiekam 5 minut w 200 stopniach. Gdy ostygną, miksuję na mączkę, trwa to min. 5 minut - im drobniej, tym lepiej, bo masa będzie gładsza.

W rondelku podgrzewam śmietankę. Gdy zacznie się gotować, podgrzewam jeszcze chwilę, zdejmuję z ognia i dodaję połamaną czekoladę. Mieszam, aż czekolada się rozpuści, dodaję sól i łączę z migdałami. Mieszam dokładnie. Jeśli masa jest za mało słodka, dosładzam miodem (ja tego nie robiłam). Przelewam masę do słoika.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation