Kuchnia

Food

Składniki

4 piersi z kurczaka (połówki)

4 duże pieczarki

połowa papryki czerwonej świeżej

duża cebula

2 łyżki mąki ziemniaczanej

10 dkg sera żółtego startego na tarce,

2 jajka

Wykonanie:

1. Piersi z kurczaka pokroić w paseczki i kostkę około 1 cm. Jajka roztrzepać z mąką ziemniaczaną, dodać sól i pieprz do smaku. Dodać do tego pokrojone filety i odstawić na chwilę. Na łyżce oleju zeszklić cebulkę pokrojoną w kostkę, pieczarki i paprykę. Wszystko razem wymieszać-łącznie z serem żółtym. Kłaść łyżką na patelnię i piec dokładnie tak jak placki ziemniaczane. Podawać z surówką lub inną dowolną, ulubioną sałatką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation