Kuchnia

gastro

Zapiekanka z makaronu i chleba
Składniki na 4 porcje:
2-3 gałązki rozmarynu
150 g chleba
25 g masła
1 cebula
500 g filetu z kurczaka
2-3 łyżki oleju
Sól, pieprz, słodka papryka
1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 puszki pomidorów
125 g koziego sera
300 g makaronu (penne)
125 g mozzarelli
Przygotowanie:
Chleb pokroić w kostkę i usmażyć na maśle wraz z pokrojonymi listkami rozmarynu, zdjąć z patelni.
Cebulę pokroić w kostkę, mięso w paseczki. Olej rozgrzać na patelni, obsmażyć mięso, dodać cebulę. Doprawić solą pieprzem i papryką. Dodać koncentrat pomidorowy, a po chwili pomidory z puszki. Gotować 5 minut. Wkruszyć ser. Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Makaron wymieszać z przygotowanym sosem i nałożyć do żaroodpornej formy. Na wierzchu ułożyć plastry mozzarelli i zapiekać w 200 st. C przez 12-15 minut. Dekorować rozmarynem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation